Suroviny:
60 g másla
1 zralý čerstvý ananas
3x 1/2 lžičky vanilkového extraktu nebo semínka z 1/2 vanilkového lusku
1/4 lžičky mleté skořice
2 lžíce třtinového cukru
120 ml tequily
vanilková zmrzlina k podávání
Postup:
Ananas oloupeme a přepůlíme. Vykrojíme dřevnatý střed a zbytek ananasu nakrájíme na tenké plátky.
V nádobě z alobalu rozpustímee třetinu másla. Přidáme třetinu ananasu, třetinu koření, posypeme třetinou cukru. Grilujeme 3 minuty po každé straně. Zalijeme třetinou tequily. Grilujeme jednu minutu do zhoustnutí. Přendáme na talíř a zakryjeme alobalem.
Postup zopakujeme se zbylými přísadami. Podáváme horké s kopečkem zmrzliny.