Rychlou a svěží polévkou jistě všechny potěšíte.
Ingredience: 15 stonků zeleného chřestu, 1 střední cibule, 4 lžíce másla, 1,5 litru vývaru z bujonu, 200 ml smetany ke šlehání, čerstvě namletý pepř, hoblinky parmazánu
Postup: Pokud je zelený chřest čerstvý, není třeba ho loupat, stačí odkrojit dřevnaté konce. Poté ho nakrájejte na kostky. Máslo rozpusťte v hrnci a opečte cibulku.
Až zesklovatí, tak přidejte chřest a chviličku opékejte. Zalijte vývarem připraveným z bujonu a vařte zhruba 10 minut, až chřest změkne.
Pár kousků chřestu vyndejte na ozdobu a polévku rozmixujte tyčovým mixérem. Přilijte smetanu a ještě chvilku povařte. Dochuťte pepřem.
Do misky nalijte polévku, přidejte kousky chřestu, který jste si dali stranou, a dozdobte parmazánem nebo opečeným chlebem.