Příprava: 45 minut, Náročnost: 3, Cena: 80 Kč
Recept na tyto čokoládové řezy s oříšky nám svěřil sám šéfkuchař Jaroslav Béza z Petite France Boulangerie & Patisserie.
Suroviny:
90 g hladká mouka
225 g cukr krystal
5 vajec
315 g máslo
165 g hořká čokoláda
150 g vlašské ořechy
Postup:
Rozpustíme máslo, přidáme čokoládu a společně rozpustíme. Směs dáme odpočinout na 5 hodin, občas zamícháme.
Důkladně rozšleháme vejce s cukrem, až do dokonalé hladkosti. Postupně přiléváme čokoládu s máslem a promícháváme, pak přes síto mouku a opět promícháme, přidáme nakrájené vlašské ořechy a už jen zlehka promícháme.
Směs nalijeme na plech vyložený pečícím papírem či do teflonové formy. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180°C asi 25 minut. Necháme vychladnout a rozkrájíme ostrým nožem..