„Takovej králík dobrej, co by za něj děti támhle v Africe daly…“ hudruje Škopková v komedii. A má pravdu.
Potřebujete:
4 porce králíka, 200 g anglické slaniny, 2 cibule, 2 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, 4 lžíce olivového oleje, 150 ml 33% smetany, 100 ml vývaru, snítku čerstvého tymiánu nebo rozmarýnu, sůl, mletý pepř
Postup:
Maso omyjte, osolte a opepřete. V pekáčku rozpalte olej s máslem a opečte na něm porce králíka. Cibuli oloupejte a nakrájejte na kostičky, slaninu na kousky, přidejte k masu a chvíli opékejte.
Do pekáčku přidejte snítku tymiánu či rozmarýnu, vložte do trouby rozehřáté na 160 °C a velmi zvolna pečte. Podlévejte vývarem.
Měkké maso vyndejte a do výpeku přidejte šlehačku s rozmíchanou moukou. Povařte 5 minut, aby omáčka zhoustla. Vložte do ní zpět králíka, nechte prohřát.