Po těchto výborných věnečcích se jenom zapráší.
Ingredience: 260 ml mléka, 100 g másla, 160 g hladké mouky, 4 vejce, ½ lžičky kypřicího prášku, sůl
Krém: 500 ml mléka, 50 ml rumu, 1 a 1/2 sáčku vanilkového pudingu, 125g másla, 100 g moučkového cukru
Postup: Do mléka přidáme tuk a osolíme, přivedeme k varu, pak dáme mouku, stáhneme z ohně a dobře promícháme. Vrátíme zpět na plotnu a za stálého míchání necháme mouku propařit. Vznikne hladké lesklé těsto, které by se nemělo chytat.
Necháme mírně ochladnout, přendáme těsto do mísy, vmícháme vejce a přidáme kypřicí prášek.
Těsto dáme do plátěného pytlíku s trubičkou a děláme na plechu věnečky o průměru 5 cm. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 230 °C. Pak ztlumíme jen na 180 °C a pečeme dalších 10 minut. Po vychladnutí naplníme krémem a potřeme bílkovou polevou s cukrem.