Připravte si doma oblíbené italské jídlo. Pochutná si celá rodina.
Suroviny na 6 porcí – 12 plátků lasagní
Boloňská omáčka – 150 ml olivového oleje – 1 cibule – 1 mrkev – 800 g mletého masa – 200 ml červeného vína – 250 g rajčat – 2 lžíce rajčatového protlaku – 1 l vlažné vody – 1 lžíce sušené bazalky – muškátový oříšek – sůl, pepř
Sýrová omáčka – 100 g másla – 1 l teplého mléka – 100 g hladké mouky – sůl – 150 g nastrouhaného eidamu – 100 g nastrouhaného parmezánu
Postup
1. Na oleji opečte na kostičky nakrájenou mrkev a cibuli. Přidejte maso a podlijte vínem. Ve vodě rozmíchejte protlak a zalijte jím směs. Dochuťte muškátovým oříškem, solí, pepřem a bazalkou. Promíchejte a nechte vařit.
2. V hrnci rozpusťte máslo vmíchejte mouku. Přilijte mléko. Osolte a rozmíchejte dohladka. Odstavte a vmíchejte sýr.
3. Lasagne uvařte podle návodu. Do mísy dejte vrstvu boloňské omáčky, pak sýrovou, pak lasagne. Opakujte. Pečte v troubě při 180 °C asi 35 minut.