Léto je nenávratně pryč, ale proč si ho nepřipomenout, třeba polévkou s chutí slunného jihu podle Saskie Burešové.
Ingredience:
2 cibule, 2 stroužky česneku, 1 kg nakrájených rajčat nebo z konzervy, 3 lžíce olivového oleje, 1 lžička cukru, 1 snítka tymiánu, 1 snítka rozmarýnu, 1 bobkový list, několik lístků bazalky, 500 ml masového vývaru, 800 ml smetany ke šlehání, parmazán čerstvě nastrouhaný, rohlíky, máslo na osmahnutí rohlíků
Postup: Oloupeme cibuli, nadrobno ji nakrájíme, česnek nakrájíme na tenké plátky a obě ingredience zpěníme na rozehřátém oleji. Rajčata nakrájíme na čtvrtky, přidáme koření, bylinky a vše promícháme.
Přilijeme masový vývar, polévku přiklopíme a zvolna vaříme asi 30 minut. Polévku přecedíme přes síto a znovu ji prohřejeme a podle chuti okořeníme.
Smetanu ušleháme a při podávání dáme kopeček do polévky a ještě posypeme bazalkou, parmazánem a krutony z rohlíků.