Potřebujete:
2 hrsti listů špenátu, 2 hrsti listů řepy, 2 ks červené řepy, 2 zelená jablka, 200 g nivy, 1 hrst vlašských ořechů, 50 ml vody, 100 ml olivového oleje, 2 lžičky dijonské hořčice, 1 lžíci bílého vinného octa, šťávu z 1/2 citronu, sůl, mletý pepř
Postup:
Červenou řepu očistěte a uvařte v osolené vodě doměkka, podle velikosti bulvy cca 1–1,5 hodiny. Pak ji nakrájejte na kousky nebo nastrouhejte nahrubo.
Listy špenátu i řepy dobře propláchněte a nechte okapat. Jablka oloupejte a nakrájejte na kousky Salátové listy smíchejte s nakrájenými jablky a řepou.
Na dresink promíchejte vodu s olejem, hořčici, octem a citronovou šťávou. Vše ještě dochuťte solí a pepřem. Salát přelijte dresinkem a posypte rozdrobeným sýrem a sekanými ořechy. .