Hledáte tip na lehké a zdravé jídlo? Vyzkoušejte tyto skvělé zeleninové karbanátky.
Suroviny na 4 porce – ¾ hrnku quinoy – 300 ml zeleninového vývaru – 1 malá hlávka kapusty – 70 g čedaru nebo goudy – 2 vejce – 3 lžíce pohankové mouky – 1 mrkev – 4 stroužky česneku – hrst nasekané petrželky – sůl, pepř – pečicí papír
Postup
1. Quinou nechte 10 minut odstát ve vodě. Pak ji sceďte, zalijte vývarem a dejte vařit, dokud se vývar nevsaje.
2. Kapustu a mrkev nastrouhejte a v míse smíchejte s vejci, moukou, prolisovaným česnekem, quinoou, nastrouhaným sýrem a petrželkou. Osolte a opepřete.
3. Na plech vyložený pečicím papírem pokládejte malé placičky. Pečte v troubě při 180 ºC z každé strany asi 15 minut.