Chcete-li nějaký dobrý moučník, tak gratinované lesní plody podle Milana Drobného jsou správnou volbou.
Ingredience: 500 ml mléka, 1 vanilkový pudink, 1 až 2 lžíce cukru, 1 vanilkový cukr, 30 až 40 g másla, 1 až 2 lžíce hrubé mouky, maliny, smrková šiška
Postup: Ve třetině mléka rozkvedláme pudinkový prášek s cukrem. Zbytek mléka dáme vařit se smrkovou šiškou. Když se začne mléko vařit, pozvolna do něj přidáme mléko s pudingem. Šišku vyjmeme, ještě než začne puding houstnout. V hrnci si ohřejeme lesní plody.
Vanilkový krém nalijeme na talíř, doprostřed dáme horké ovoce a na závěr vše posypeme drobenkou, kterou vytvoříme z polohrubé mouky, 1 lžíce cukru a másla.