Proč doporučuje známý zpěvák právě svíčkovou? To proto, že byla hlavním pokrmem na jeho třetí svatbě, která se konala před dvěma lety.
Ingredience:
750 g masa – hovězí zadní, 75 g voňavého uzeného špeku, 1,5 lžíce sádla, 1,5 lžíce másla, 200 g mrkve, 200 g celeru, 100 g petržele, 200 g cibule, 4 bobkové listy, 7 kuliček nového koření, 7 kuliček celého pepře, 4 snítky tymiánu, 75 g cukru krupice, 50 ml octa, 50 g hořčice, 250 ml smetany, 50 g másla, 75 g máslové jíšky, sůl, pepř, citronová šťáva
Postup: Očištěné maso prošpikujeme špalíčky slaniny, převážeme provázkem, osolíme a opepříme. V hrnci na sádle s máslem opečeme maso, vyndáme ho a orestujeme nahrubo nastrouhanou zeleninu, pak teprve přidáme cibuli,orestujeme.
Zasypeme cukrem a necháme zkaramelizovat. Přidáme plátěný sáček s divokým kořením, hořčici, zalijeme octem a necháme odvařit.
Přidáme zpět maso, zalijeme hovězím vývarem a budeme dusit asi tak 2 hodiny do změknutí. Vyndáme maso a sáček s kořením. Zeleninu rozmixujeme, zahustíme máslovou jíškou a 20 minut provaříme. Zjemníme smetanou, propasírujeme.