Suroviny:
1 lžíce olivového oleje 400 g mletého vepřového masa 1 cibule 2 kousky celeru 1 lžička sušeného rozmarýnu 150 ml bílého vína 425 ml kuřecího vývaru 400 g krájených rajčat 500 g lučiny 250 ml mléka muškátový oříšek a sůl 175 g lasagnových plátků 15 g parmazánu lístky bazalky Postup: Olej rozpálíme v hrnci, přidáme maso a opékáme, dokud nezhnědne.
Vsypeme nasekanou cibuli a celer, rozmarýn, vlijeme víno a přivedeme k varu. Přiklopené vaříme 10 minut. Přidáme vývar, plechovku rajčat, osolíme. Přiklopené vaříme dalších 30 minut. Lučinu smícháme s mlékem, dochutíme solí a muškátovým oříškem.
Olejem vymažeme zapékací mísu, na dno dáme čtvrtinu masové směsi, poklademe pláty lasagní, na ně rozdělíme čtvrtinu lučiny a pokračujeme do spotřebování všech surovin. Končit bychom měli lučinou. Posypeme parmazánem a při 190 °C pečeme 30–35 minut.
Podáváme ozdobené bazalkou.