Zlata Adamovská a její manžel rádi sbírají dobré tipy na podniky, kde mohou ochutnat něco mimořádného. Naposledy je prý uchvátil vysoký roštěnec s chimichurri omáčkou.
Ingredience:
4 steaky o hmotnosti 250 g, koření podle chuti, 2 bílé čekankové puky, olivový olej S 1 až 2 lžičky citronové šťávy, sůl, pepř Chimichurri omáčka, 150 ml olivového oleje, 70 ml červeného vinného octa, 2 stroužky česneku, 1 jarní cibulka, 1 hrst hladkolisté petržele, 1 hrst koriandru, 1 chilli paprička, sůl S čerstvě mletý pepř, šťáva z 1 citronu
Postup: Steaky nasolíme a dáme je na rozpálený gril na 300 °C. Opékáme je asi 3 minuty na každé straně a pak je necháme 20 minut odpočinout, aby maso zkřehlo. Připravíme si omáčku.
Všechny ingredience nasekáme najemno, smícháme s olivovým olejem a octem, dochutíme.
Čekanky rozřízneme napůl, pokapeme olivovým olejem, citronovou šťávou, osolíme, opepříme a necháme alespoň 15 minut odležet. Potom stačí jen v rychlosti opéct na grilu asi 2 minuty na každé straně a je hotovo.
Steak si nafilírujeme, polejeme chimichurri omáčkou, přiložíme grilovanou čekanku a máme krásný letní oběd nebo večeři, která ohromí vaše přátele.