Recept, který může dále Naďa Konvalinková doporučit, se hodí k pivu. Jednou tyto sýrové kobližky ochutnáte a také si je oblíbíte. Recept jí prozradil známý šéfkuchař Filip Vobořil.
Ingredience: 50 g eidamu, 50 g blaťáckého zlata, špetka drceného kmínu, špetka mleté sladké papriky, 2 vaječné bílky, sůl
Česnekový dip: zakysaná smetana, 1 stroužek česneku, nasekaná kudrnka nebo plochá petržel, sůl
Postup: Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh, který přidáme do misky s nastrouhanými sýry.
Přidáme špetku kmínu a papriky. Pomocí dvou polévkových lžic vytvarujeme z těsta noky, které osmažíme dozlatova v rozpáleném oleji. Musejí v oleji plavat. A ještě si připravíme dip.
V misce smícháme smetanu, nastrouhaný česnek, nasekanou kudrnku nebo petržel, osolíme, dobře promícháme a můžeme servírovat. Pro milovníky kečupu se nezdráhejte ho přidat.