K létu neodmyslitelně patří bublanina s ovocem. Ať už je s jahodami, višněmi či meruňkami, rozhodně přijde všem k chuti.
Ingredience: 3 vejce, 1 a ½ hrnku polohrubé mouky, 1 hrnek cukru krupice, 1 hrnek mléka, ½ hrnku oleje, 1 prášek do pečiva, 2 hrsti čerstvého nakrájeného a vypeckovaného ovoce
Postup: Promícháme sypké ingredience, přidáme vejce a vše vyšleháme.Těsto nalijeme do dortové formy nebo vyššího pekáčku. Nádobu však musíme předem vymazat a vysypat moukou, nebo můžeme použít papír na pečení.
Těsto rovnoměrně posypeme ovocem, třešně stačí vypeckovat, už je nemusíme krájet a menší jahody také ne. Bublaninu pečeme zhruba 15 minut.
Moučník můžeme upéct dle návodu, nebo jej můžeme udělat i bez ovoce a vychladlý korpus nazdobit čerstvým ovocem a vyšlehanou šlehačkou. Co dodat? Je rychlý a velmi chutný.