Potřebujete:
350 g černého rybízu, 1 smetanu ke šlehání, šťáva z limetky nebo citronu, cukr dle chuti, meduňka na ozdobení
Postup:
Zbavte rybíz stonků a ponorným mixérem nebo vidličkou bobulky rozmělněte. Mohou zůstat i větší kousky. Pár kuliček si odložte na zdobení.
Oslaďte směs podle chuti cukrem a nakyslou chuť rybízu povzbuďte ještě limetkovou či citronovou šťávou.
Směs nalijte do uzavíratelné nádoby a vložte ji i kelímek metany ke šlehání do mrazáku.
Vždy asi po 30 minutách směs promíchejte. Po dvou hodinách vyklopte zmraženou smetanu k rybízové směsi a ponorným mixérem společně vyšlehejte do zmrzlinové konzistence. Naplňte do pohárů nebo kornoutků a ozdobte kuličkami rybízu a meduňkou..