Oslaďte si život touto vynikající lahůdkou s lesními plody.
Suroviny na 12 porcí – 150 g hladké mouky – ½ balení prášku do pečiva – 150 g cukru – ½ balení vanilinového cukru – 75 g měkkého tvarohu – 3 lžíce oleje – 4 lžíce mléka – 6 plátků želatiny – 250 g zakysané smetany – 150 g bílého jogurtu – 1 lžíce citronové šťávy – 400 g šlehačky – 500 g lesního ovoce – pečicí papír
Postup
1. Mouku, kypřící prášek, 50 g cukru a vanilinový cukr smíchejte. Přidejte tvaroh, olej a mléko. Vyšlehejte hladké těsto. Těsto dejte na plech s pečicím papírem. Pečte při 175 °C asi 20 minut.
2. Želatinu namočte do vlažné vody. Smetanu, jogurt, citronovou šťávu a zbylý cukr smíchejte. Dvě lžíce krému zahřejte a dejte do něj vymačkanou želatinu. Přidejte dvě lžíce krému a míchejte do rozpuštění.
3. Šlehačku vyšlehejte a naneste na těsto. Dejte ovoce a zalijte želatinou. Dejte na 4 hodiny do lednice.