Suroviny: 600 g tresky bílé sůl hladká mouka Na obalení: 0,5 hrnku hladké a 0,5 hrnku rýžové mouky 1 lžička zažívací sody sodovka a 10° pivo podle potřeby olej na smažení Na hranolky: 600 g brambor voda ocet sůl 1 l oleje
Domácí tatarka: 8 lžic majonézy 1 šalotka 2 malé kyselé okurky 1 lžíce dijonské hořčice citronová kůra a šťáva snítka plocholisté petrželky mletý pepř sůl
Postup: Filet nakrájíme na větší špalíčky, osolíme a obalíme v hladké mouce.
Smícháme hladkou a rýžovou mouku se zažívací sodou a přiléváme sodovku a pivo, až vytvoříme těsto, které se chytne na rybu. Ihned vkládáme do oleje a smažíme dozlatova. Necháme okapat. Oškrábané brambory nakrájíme na hranolky a zvolna je uvaříme v osolené vodě.
Vaříme pod bodem varu, cca 85 °C na skus. Vyjmeme a osušíme. Poté hranolky zvolna vaříme v oleji, cca 140 °C, 8-10 minut. Poté scedíme a osušíme. Na závěr hranolky usmažíme zprudka při 180 °C dozlatova. Nakonec si připravíme domácí tatarku.
Majonézu smícháme s nadrobno nakrájenou šalotkou, okurkami, hořčicí, citronovou kůrou a šťávou, nasekanou petrželkou..