Slané koláče s křehkým těstem jsou velmi vděčné. Výtečně chutnají ještě teplé i zastudena.
Suroviny – 170 g hladké mouky – 80 g másla – 4 lžíce vody – 3 vejce – 80 g zeleného chřestu – 100 ml smetany ke šlehání – 50 ml mléka – 60 g čerstvého kozího sýra – sůl, pepř
Postup
1. Z mouky, špetky soli, jednoho vejce, másla a vody vypracujte těsto. Zabalte ho do fólie a dejte na hodinu do lednice.
2. Smíchejte dvě vejce, smetanu, mléko, špetku soli a pepře.
3. Těsto vyválejte a vyložte jím vymazanou formu. Na dno dejte očištěný a nakrájené chřest a zalijte směsí smetany. Navrch dejte kousky sýra.
4. Pečte při 200 ºC asi 30 minut.