Klasika, které se nikdy nepřejíte. Vynikající oběd, kterým potěšíte celou rodinu.
Suroviny na 6 porcí – 500 g penne – 100 g slaniny – 1 cibule – 1 mrkev – 400 g mletého hovězího masa – 400 g drcených rajčat – 1 rajčatová passata – 100 ml červeného vína – 1 stroužek česneku – 1 petrželová nať – olej – sůl, pepř
Postup
1. V hrnci na rozpáleném oleji opečte nakrájenou slaninu. Přidejte nakrájenou cibuli, česnek a mrkev. Chvilku opékejte, pak přidejte maso. Zalijte vínem a vařte, dokud se voda neodpaří.
2. Přidejte drcená rajčata a rajčatovou passatu a vařte do mírného zhoustnutí. Přidejte nasekanou petrželovou nať, sůl a pepř.
3. Penne uvařte al dente. Promíchejte s omáčkou a podávejte.