Suroviny na 8 porcí:
500 g hladké mouky
1 vejce
1–2 lžíce oleje
1 čajová lžička octa
trochu vlažného oleje na potírání těsta
Na náplň:
2 cibule
2 lžíce oleje
500 g mletého masa
sůl
mletý černý pepř
1 vejce
Postup:
Cibule oloupeme, nakrájíme nadrobno a osmahneme na oleji v pánvi. Přidáme mleté maso a orestujeme ho. Osolíme, opepříme a odstavíme. Když zchladne, vmícháme do něj vajíčko. Hladkou mouku prosejeme do mísy. Přidáme špetku soli, vejce, olej a pár kapek octa. Přilijeme asi 200 ml vody a zaděláme hladké nelepivé těsto.
Připravené těsto potom rozdělíme na dvě poloviny, z každé modelujeme bochníček. Tyto bochníčky potřeme teplým olejem, přikryjeme a necháme přibližně 30 minut odpočinout. Z každého kusu těsta vyválíme a pak rukama vytáhneme tenký plát.
Naplníme je masovou směsí, svineme do závinu, stočíme do šneka a přeneseme na plech vyložený pečicím papírem. Potřeme olejem a v troubě předehřáté na 190 °C pečeme asi 30 minut.