Možná si řeknete, co ještě může být na bramborovém salátu, co nového kdo může přinést. Někdy to je jen o poměrech ingrediencí. Vyzkoušejte, uvidíte.
Ingredience: 2 kg brambor, 1 cibule, 4 lžíce octa, 1 vrchovatá lžička soli, 7 lžiček cukru, 2 dcl vody, 5 vajec, 1 větší mrkev, 5 ks kyselých okurek, 250 g majonézy
Postup: Uvaříme brambory ve slupce, vychladlé oloupeme a pokrájíme na půlcentimetrová kolečka. Ty poté nakrájíme na kostičky, nebo necháme tak. Nadrobno nakrájíme cibuli, dáme ji do kastrůlku, do kterého jsme dali ocet, vodu, sůl a cukr.
Nálev necháme přejít varem, odstavíme a dáme vychladnout. Vajíčka, která jsme uvařili natvrdo, nakrájíme na tenká kolečka.
V osolené vodě uvaříme do poloměkka velkou mrkev. Po vychladnutí ji spolu s okurkami nakrájíme na drobné kousky. Vše opatrně smícháme, zalijeme chladným nálevem s cibulí a dle chuti promícháme s majonézou. Necháme minimálně dvě hodiny odležet.