Suroviny na 6–8 porcí:
2 kg filetu z lososa s kůží
2 hrsti mořské hrubozrnné soli
hrst krupicového cukru
svazek kopru
4 cl kmínky nebo koňaku (nebo brandy)
Na medovou omáčku:
3 lžíce medu
3 lžíce dijonské hořčice
3 lžíce olivového oleje
2 lžíce kopru
Na majonézovou omáčku:
2 lžíce dijonské hořčice
1,5 lžíce majonézy
1 lžíce olivového oleje
1 lžíce zakysané smetany
2 lžíce kopru
Postup:
Sůl s cukrem smícháme.
Pokud máme jeden dvoukilový filet lososa, tak jej rozpůlíme a do obou částí masa vpracujeme směs soli a cukru, posypeme najemno nakrájeným koprem, zakápneme kmínkou, půlky ryby dáme k sobě (masem), vložíme do mikrotenového sáčku, uzavřeme, vložíme do mísy, zatížíme (např.krabicí mléka) a necháme čtyři dny v lednici.
Každý den ráno a večer sáček s rybou otočíme. Po čtyřech dnech z ryby odkrajujeme tenké plátky, které podáváme s omáčkami, míchanými vejci a pečivem. Ingredience na oba dresinky smícháme zvlášť a vymícháme je do hladkých omáček.