Suroviny na 4 porce:
300 g hovězího masa
200 g červené řepy
200 g hlávkového zelí
250 g oloupaných brambor
1 mrkev
1 petržel nebo kousek celeru
1 cibule
2 stroužky česneku
2 lžíce sádla
50 g slaniny
3 lžíce rajčatového protlaku
1 lžíce světlé jíšky
4 lžíce kysané smetany
1 lžíce cukru
1 lžíce octa sůl
1 bobkový list
3–4 celé pepře
kopr či zelená petrželka
Postup:
Maso vložíme do studené vody a vaříme do změknutí. Očištěnou červenou řepu nakrájíme na nudličky, dáme na polovinu dávky sádla, podlijeme troškou vývaru, přidáme rajčatový protlak, ocet a dusíme.
Nakrájíme mrkev na nudličky, cibuli na plátky a zpěníme na zbytku másla. Přidáme na nudličky nakrájené zelí a brambory spolu s vývarem, bobkovým listem, pepřem, solí, cukrem a vaříme s jíškou asi 20 minut. Dáváme pozor, aby se brambory nerozvařily.
Před dokončením přidáme na kousky nakrájené maso, dušenou řepu a na kostičky nakrájenou slaninu, osmaženou na pánvičce s utřeným česnekem. Kysanou smetanu a sekaným koprem nebo petrželku zdobíme až na talíři.