Jak nejlépe absorbovat pachy a udržet tak vzduch v místnosti přirozeně čistý?
– Připálený olej a další kuchyňské pachy odstraníte, když dáte zvolna vařit cukr se skořicí
– Zbavit kuchyň pachů po spáleném jídle. Uvařte v kastrůlku pár plátků citronu a ty spáleninu pohltí.
– Na zápach z vařeného kysaného zelí pomůže pláténko namočené do octa. Položte ho na pokličku hrnce, ve kterém vaříte zelí.
– Proti zápachu potravin uskladněných ve skříni postavte nádobku s rozmělněným dřevěným uhlím.
– Na pánvi, na níž se smažila ryba, obvykle ulpí nepříjemný zápach. Pokud na ni povaříte hrst použitého čaje, rybí zápach zmizí, stejně tak jako když použijte silně osolenou horkou vodu.
– Při krájení cibule anebo při přípravě ryb vám nepříjemně zapáchají ruce. Je dobré vědět, že tomu můžete předejít, když si ruce předem potřete citronem anebo octem.
Po ukončení práce s těmito silně aromatickými surovinami si ruce raději ještě namočíte do slabého roztoku octa a následně pečlivě umyjeme.
– Zápach v lednici, i když ji udržujeme v čistotě. Stačí dát ocet v hrnečku, který pach zneutralizuje.