Vychutnejte si maso z roštěné v delikátní omáčce se žampiony s bramborovou kaší.
Suroviny na 4 porce – 700 g hovězí roštěné – 2 cibule – 3 lžíce polotučné hořčice – 1 lžíce oleje – 350 g žampionů – 1,2 l hovězího vývaru – 3 lžíce hladké mouky – sůl, pepř
Postup
1. Hovězí roštěnou nakrájejte na plátky, naklepejte a nakrojte. Osolte, opepřete a potřete z obou stran hořčicí.
2. Cibule pokrájejte nadrobno a nechte zesklovatět v pánvi s rozpáleným olejem. Přidejte maso a opečte z obou stran. Zalijte vývarem a přiklopte.
3. Po půl hodině přidejte pokrájené žampiony a duste dalších 30 minut.
4. Do trošky vody přidejte mouku, pořádně promíchejte a za stálého míchání vlijte do omáčky. Nechte ještě 10 minut provařit.