Hutné kakaové řezy s čokoládovým krémem a polevou si oblíbí všichni milovníci čokolády.
Suroviny
Na těsto – ¾ hrnku rozpuštěného másla – 1 hrnek třtinového cukru – 2 vejce – ¾ hrnku hladké mouky – 6 lžic kakaa – ½ lžičky jedlé sody – ½ lžičky prášku do pečiva – tuk na formu
Na krém – 1 salko – 2 lžíce másla – 100 g hořké čokolády – 1 hrnek čokoládovo-oříškové pomazánky
Na polevu – 180 g hořké čokolády – 1 lžíce ztuženého tuku – kakao na poprášení
Postup
1. Smíchejte máslo s cukrem. Přidejte vejce a dobře promíchejte. Smíchejte mouku, kakao, kypřící prášek a jedlou sodu a pak obě směsi spojte a promíchejte.
2. Těsto nalijte do vymazané formy a pečte při 180 ºC asi 20 minut.
3. V míse smíchejte salko, máslo, rozlámanou čokoládu a pomazánku. Vše rozehřejte nad parou a vymíchejte dohladka. Krém nalijte na vychlazené těsto a dejte do lednice.
4. Řezy podávejte přelité polevou (rozlámanou čokoládu a ztužený tuk rozpustíte a vymícháte) a posypané kakaem.