Od běžného cukroví se liší hlavně tím, že jsou tvrdé a namáčejí se do dezertního vína. Stejně dobře je můžete namáčet do kávy nebo čaje.
Potřebujete:
125 g loupaných mandlí, 125 g neloupaných mandlí, 125 g lískových oříšků, 250 g hladké mouky, polovinu prášku do pečiva, 2 lžičky sušené citronové kůry, 2 celá vejce, 250 g cukru krupice
Postup:
Vejce s cukrem a citronovou kůrou ušlehejte do husté pěny. Přidejte mandle, ořechy a mouku prosátou s práškem do pečiva. Vypracujte těsto.
Z těsta udělejte dva válečky a dejte je na plech vyložený pečicím papírem. Potřete je rozšlehaným vejcem a pečte v troubě předem vyhřáté na 180 °C asi 20 až 25 minut.
Ještě teplé válečky rozkrájejte na plátky tlusté 1 cm a znovu 10 minut pečte.