Hovězí závitky se slaninou a žampiony podávejte třeba s bramborovým knedlíkem.
Suroviny na 4 porce – 4 plátky hovězí kýty – 1 lžíce hořčice – sůl, pepř – 4 malé párky – 8 žampionů – 4 plátky slaniny – 1 cibule – 4 lžíce oleje – 300 ml vývaru – 4 kuličky pepře – 1 lžíce másla – 2 lžičky hořčice – 3 lžíce mouky
Postup
1. Maso naklepejte, osolte a opepřete a z jedné strany potřete hořčicí. Na plátky dejte slaninu, plátky žampionů, párek a tenké půlkolečko cibule. Plátky zaviňte a ovažte nití.
2. Závitky zprudka orestujte na rozpáleném oleji. Podlijte 150 ml vývaru, přidejte kuličky pepře, zakryjte a vložte do trouby vyhřáté na 180 °C. Duste doměkka.
3. Výpek zaprašte moukou, vysmažte na tuk a zalijte zbylým vývarem. Přidejte hořčici a povařte 20 minut. Hotovou omáčku přelijte přes závitky, zjemněte máslem a prohřejte.