Nevíte si rady s dýní, tak vyzkoušejte náš výborný recept.
Ingredience: 1 střední dýně hokaido,2 lžíce sladké papriky, 2 lžíce másla, 1 cibule ,120 g slaniny, 1 čabajská klobása, 1 lžička kopru, 1 lžíce octa, 2 lžičky cukru, 500 ml vody, 200 ml smetany, sůl
Postup: Dýni neloupeme, ale omyjeme, rozčtvrtíme a vybereme lžící semínka se středem.
Očištěnou dužninu nastrouháme na jemném struhadle. Slaninu s cibulí nakrájíme na malé kostičky a osmahneme společně na másle v hrnci. Když zezlátne, zaprášíme sladkou paprikou, přidáme lžičku kopru a krátce promícháme a orestujeme.
Přilijeme vodu, osolíme, přidáme ocet, cukr, dýni, promícháme a přivedeme k varu. Pak jen na mírném ohni necháme probublávat. Na závěr přidáme smetanu, čabajku nakrájenou na kolečka, ještě jednou přivedeme k varu, pak hned odstavíme a je hotovo.