Můžeme si je dopřát jako vydatnou snídani i chutnou svačinku.
Ingredience: 10 bílků 50 g drcených ovesných vloček 40 g rýžové mouky (instantní) 3 až 5 lžic acidofilního mléka s cereáliemi (Mlékárny Valašské Meziříčí) mletá skořice med jahodová polenta jogurt jahoda s vanilkou olej
Postup: Z bílků ušleháme tuhý sníh a postupně přidáváme rýžovou mouku, ovesné vločky, špetku skořice, acidofilní mléko a med.
Zlehka promícháme. Hmota musí být nadýchaná a jemně napěněná. Na plotně rozehřejeme pánev, zakápneme ji olejem, a když je dostatečně rozehřátá, postupně lžící vkládáme malé množství těsta tak, aby vytvořilo kulaté lívanečky o průměru asi 8 až 10 centimetrů.
Osmažené lívance klademe na talíř a zdobíme jahodovou polentou. Dozdobíme lístky máty nebo meduňky.