Suroviny na 6 porcí:
600 g krůtích nebo kuřecích prsou
máslo
vývar
olej
pepř
sůl
Na nádivku:
2 stroužky česneku
2 vejce
2 rohlíky
1 červená sladká paprika
1 větvička rozmarýnu
60 g anglické slaniny vcelku
Postup:
Prsa očistíme, omyjeme a osušíme.Pak je tence rozklepeme do obdélníkového tvaru. Maso potřeme olejem, osolíme, opepříme a dáme v chladu. Rohlíky nakrájíme na kostičky a zakapeme vývarem. Česnek a rozmarýn jemně nasekáme.
Žloutky oddělíme, z bílků vyšleháme tuhý sníh. Na pánvi rozškvaříme slaninu, vmícháme kostičky nakrájené papriky, česnek a rozmarýn. Směs orestujeme a necháme vychladnout. V míse ji pak prohněteme s pečivem a žloutky.
Nakonec lehce vmícháme ušlehaný sníh. Plát masa rozložíme na alobal potřený olejem, do středu rozprostřeme nádivku a pevně stočíme do tvaru rolády. Pečeme při teplotě 200 °C přibližně 35–40 minut.
Potom alobal odstraníme, maso podlijeme trochou vývaru, zjemníme máslem a ještě krátce zapečeme. Hotovou roládu rozdělíme na porce a podáváme s opečeným nebo vařeným bramborem. .