Suroviny:
½ kg vařené vepřové plece
¼ kg uzeného vařeného masa
¼ litru mléka
7 vajec
7 rohlíků (nebo 1 veka)
miska nasekaných kopřiv nebo polníčku či špenátu
pro chuť čerstvý tymián,
pažitka a petrželka
sůl
pepř
máslo na vymazání zapékací nádoby
Postup:
Pečivo nakrájíme na kostičky, na ně nalijeme žloutky rozšlehané s mlékem a necháme nasáknout. Maso pokrájíme nadrobno, bylinky nasekáme (kopřivy a špenát spaříme horkou vodou). Vše spojíme, osolíme a opepříme.
Z bílků ušleháme tuhý sníh a lehce ho vmícháme do nádivky. Zapékací nádobu dobře vymažeme máslem, rovnoměrně navrstvíme nádivku (i povrch můžeme poklást plátky másla) a v předehřáté troubě upečeme dozlatova.
Je výborná teplá i studená.