Suroviny: 4 vejce 300 g mix hovězího a vepřového masa sůl, pepř, zelená petrželka 2–3 lžíce mouky na obalení vajíčka strouhanka na obalení masa olej na hluboké smažení
Postup: Mleté maso propracujte s kořenicími přísadami (část petrželky si ponechte na ozdobu) a jedním vajíčkem.
Zbylá vejce vložte do studené vody, uveďte do varu a povařte jen 4,5 minuty. Pak je zchlaďte ve studené vodě a vemi opatrně oloupejte. Ještě vlhká vajíčka oválejte v mouce (maso na nich pak bude lépe držet).
Opatrně, ale důkladně je obalte masovou směsí a poté ve strouhance. Rozehřejte vyšší vrstvu tuku v kastrůlku nebo fritéze a vejce vysmažte dozlatova. Skotská vejce podávejte rozkrojená, případně doplněná majonézovými omáčkami.
.