Suroviny: 12 větších kapustových listů 120 g rýže 500 g mletého hovězího a vepřového masa 2 stroužky česneku oregano, sůl, pepř 1 vejce, cibule olej 1 rajčatový protlak
Postup: Troubu předehřejeme na 180 °C. Kapustové listy omyjeme a rozdělíme. Vložíme do hrnce a zalijeme vroucí vodou. Necháme 10 minut stát, poté scedíme a necháme vychladnout. Pokud mají velmi tlusté stvoly, seřízneme je opatrně ostrým nožem.
Rýži vaříme o polovinu kratší dobu, než je uvedeno na obalu. V míse smícháme mleté maso, drcený česnek, koření a vejce. Přidáme rýži a promícháme. Do každého listu dáme dvě až tři lžíce směsi. Ohneme boční strany listů dovnitř a zarolujeme do ruličky.
V hrnci nebo v pánvi, kterou můžete dát do trouby, rozpálíme olej, na něm osmahneme cibulku, přidáme rajský protlak a zalijeme trochou vody. Vložíme rolky, aby byly zhruba do poloviny ponořené, a pečeme v troubě 30 minut.
.