Suroviny: Na masovou směs: 1 cibule a mrkev 1 lžíce oleje 400 g hovězího mletého masa 400 g sterilovaných rajčat 2 lžíce rajčatového protlaku 1,5 dcl hovězího vývaru sůl a pepř 1 lžička oregana Na bramborovou kaši:
750 g brambor 200 g kořenové petržele sůl a pepř ½ dcl mléka 75g másla 2 lžičky křenu
Postup: Oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli a na kostičky nakrájenou mrkev orestujeme v pánvi na rozehřátém oleji.
Přidáme mleté maso a restujeme za průběžného míchání, až maso zbělá. Přidáme rajčata z konzervy, protlak a hovězí vývar, osolíme, opepříme, ochutíme oreganem a podusíme asi 30 minut.
Brambory a očištěnou petržel nakrájíme na kousky a uvaříme v osolené vodě doměkka.
Scedíme je, zalijeme horkým mlékem, přidáme změklé máslo a vše rozšťoucháme na kaši. Osolíme ji, opepříme a vmícháme do ní smetanový křen. Masovou směs rozprostřeme na dno vymazané zapékací mísy.
Rozetřeme na ni připravenou kaši a vidličkou v ní uděláme ozdobné rýhy nebo do ní uděláme obrácenou stranou lžíce důlky.
Vše vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 30 minut dozlatova..