Ovocné pleťové masky asi už velmi dobře znáte. Co takhle ale vyzkoušet masku také ze zeleniny?
Skvělá je k tomu například dýně nebo mrkev. Jak je zpracovat, abyste z nich dostala co nejvíce?
Dýně vám ubere věk
Velká oranžová dýně je možná krásnou dekorací vašeho záhonku, ale pokud ji chcete využít taky ve vaší koupelně, pak vězte, že díky velkému množství vody, antioxidantů a vitaminů určitě neprohloupíte. Bojuje tak hlavně proti stárnutí a vráskám.
Stačí smíchat dvě lžíce rozmixované dýně se lžičkou medu a mléka podle potřeby, aby byla hustota ideální při nanášení na obličej. Tam ji nechte působit přibližně čtvrt hodiny a pak vlažnou vodou smyjte.
Mrkev dodá energii
Mrkev je známá hlavně díky karotenu, díky kterému dokáže pokožku krásně zbarvit. Obsahuje ale celou řadu vitaminů. A s čím ji zkombinovat? Mrkev nejprve nastrouhejte a rozmixujte.
Pak ji smíchejte s jednou polévkovou lžící medu a jednou panenského olivového oleje. Nechte ho působit patnáct minut a smyjte. Když zatoužíte po obměně, můžete mrkev smíchat s lžící tvarohu.
Kukuřice jako ze zlata
Možná se vám hrubá kukuřice nezdá zrovna nejlepší přísadou do pleťové masky, ale nebojte se. Místo toho, abyste z ní udělala popcorn, si raději uvařte a zrníčka z ní rozmixujte společně s polovinou okurky a smíchejte s jednou lžičkou olivového oleje.