Skvělý digestiv i prostředek k posílení imunity. Stačí malá sklenička denně.
Potřebujete:
1000 g jeřabin (opraných a oschlých), 1 l vodky, 1 kousek skořice, 4 hřebíčky, 500 g cukru krystal,
Postup:
Do hodně velké, čistě vymyté a suché zavařovací sklenice vsypejte jeřabiny a přidejte koření. Zalijte je kvalitní vodkou tak, aby byly ponořené.
Nádobu uzavřete a postavte na okno tak, aby na ni svítilo slunce. Občas ji otočte a ovoce promíchejte. Jeřabiny nechte v alkoholu macerovat alespoň dva měsíce.
Cukr potom svařte s půl litrem vody. Výluh z jeřabin sceďte přes netkanou textilii a promíchejte se zchladlým cukrovým rozvarem. Nechte pět dní odstát a poté plňte likér do lahví.