Miniaturní dortíky s hutným sladkým krémem se báječně hodí na slavnostní události.
Suroviny na 16 kusů
Na těsto – 50 g kakaa – 240 ml vroucí vody – 90 g polohrubé mouky – 90 g hladké mouky – 2 lžičky prášku do pečiva – špetka soli – 100 g másla – 200 g pískového cukru – 2 vejce
Na krém – 120 g hořké čokolády – 150 g másla – 30 g mletých kešu ořechů – 130 g moučkového cukru
Postup
1. Kakao rozmíchejte ve vroucí vodě a nechte zchladnout. Změklé máslo vyšlehejte s cukrem do pěny. Přidejte vejce a prošlehejte. Přilijte kakao a šlehejte asi dvě minuty. Nakonec vmíchejte mouku s práškem do pečiva a solí.
2. Těstem naplňte formičky na muffiny a pečte při 190 ºC asi 18 minut.
3. Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni. Máslo vyšlehejte s cukrem. Pak do krému vmíchejte oříšky a čokoládu a pořádně prošlehejte.
4. Krémem ozdobte vychladlé dortíky.