I bez masa si na voňavém kari báječně pochutnáte. Jeho příprava navíc není vůbec složitá.
Potřebujete:
✿ 1⁄2 máslové dýně
✿ 1 červenou papriku
✿ 1 červenou cibuli
✿ 1 lžíci semen koriandru
✿ 1 malou plechovku cizrny nebo hrášku
✿ 1–2 chilli papričky
✿ 1 zeleninový bujón
✿ 200 g čínského zelí pak choi
✿ 400 ml kokosového mléka
✿ olivový olej
✿ čerstvé bylinky
1. Dýni oloupejte a nakrájejte na 2cm kousky. Papriku a cibuli očistěte a nakrájejte, cibuli nadrobno. Dýni a papriku rozprostřete na plech s pečicím papírem, zakápněte olejem a pečte při 180 ºC 30 minut.
2. V 0,5 l horké vody rozpusťte bujón. V hluboké pánvi rozehřejte olej a osmažte cibuli. Přidejte drcená semínka a nakrájené chilli papričky. Přilijte bujón a kokosové mléko, přidejte cizrnu či hrášek.
3. Omáčku nechte na mírném ohni chvíli zredukovat a přidejte pečenou dýni s paprikami. Podávejte s rýží nebo rýžovými nudlemi a nasekanými bylinkami.