Suroviny na 4 porce:
1 kg zaječího masa rozděleného asi na 12 kousků
3 lžíce ostré dijonské hořčice
2 lžíce oleje
4 dcl suchého bílého vína
1 kelímek zakysané smetany
kousek mrkve
hrubě mletý pepř
svazek čerstvé bazalky
sůl
Postup:
Kousky zajíce omyjeme, osušíme. Hořčici smícháme s olejem, osolíme, opepříme. Kousky potřeme směsí a dáme do pekáče.
Troubu nahřejeme na 225 °C. U horkovzdušné stačí 200 °C. Pečeme asi 15 minut odkryté, potom přilijeme víno (nejlépe muškátové), přidáme na plátky nakrájenou mrkev a dusíme pod pokličkou dalších 15 minut. Zajíce průběžně podléváme výpekem.
Pak kousky masa vyjmeme z pekáče a uložíme v teple. Do pekáče se šťávou přilijeme zakysanou smetanu, promícháme a na mírném ohni necháme projít varem. Přidáme lístky bazalky a vrátíme maso. Necháme prohřát. Podáváme s rýží, širokými nudlemi, nebo s knedlíky.