Sekaná plněná vejci natvrdo je skvělou večeří. Podávejte ji nakrájenou na plátky se zeleninovou oblohou a bramborem nebo chlebem.
Potřebujete:
✿ 2 rohlíky
✿ mléko
✿ 1 kg mletého masa
✿ 1 cibuli
✿ 4 stroužky česneku
✿ 3 syrová vejce
✿ 4 vejce natvrdo
✿ sůl, pepř
✿ 2 lžičky majoránky
✿ hrst čerstvé petrželky
✿ 4 plátky másla
1. Pečivo nakrájejte na kostičky do misky a lehce pokropte mlékem. Cibuli a česnek oloupejte, cibuli nakrájejte nadrobno a česnek prolisujte. V míse smíchejte mleté maso s cibulí, česnekem, 2 syrovými vejci a 1 žloutkem (bílek uchovejte).
2. Přidejte nasekanou petrželku, majoránku, sůl a pepř a namočené pečivo. Důkladně prohněťte a směs rozdělte na dvě části – z jedné vytvarujte spodní část sekané v zapékací míse.
Oloupaná vejce natvrdo položte do středu placky těsně za sebou, zakryjte druhou vrstvu sekané a spojte.
3. Sekanou potřete bílkem a pečte v troubě při 180 °C asi 1 hodinu. V polovině pečení položte na sekanou plátky másla a podlijte asi 1 dl vody.
Vaječná sekaná mi přijde jako dost originální recept. Uložím si to a možná zkusím příští víkend. Už se mi sbíhají sliny!
To zní skvěle, vždycky hledám nové způsoby, jak zpracovat maso. Kombinace vajec a sekané je super nápad!