Je lehká, chutná a kdo si potrpí na ryby, bude určitě nadšený.
Ingredience:
300 g konzervovaného tuňáka
5 lžic bílého jogurtu nebo zakysané smetany
2 lžíce majonézy
sůl, pepř
1 bílá nebo žlutá cibule
1 lžička uzené mleté papriky
2 lžičky najemno nasekaných kaparů
čerstvá bylinka na ozdobu
Postup:
Oloupejte cibuli a nakrájejte ji na malé kostičky. Tuňáka vyklepněte do misky a smíchejte ho s cibulí. Přidejte jogurt či zakysanou smetanu a také majonézu.
Podle svého uvážení pomazánku dochuťte solí, pepřem a také mletou uzenou paprikou. Nakonec do pomazánky přimíchejte nasekané kapary. Nechte pomazánku alespoň hodinu nebo dvě odležet.
Náš tip:
Pro ještě lepší chuť přimíchejte do pomazánky lžíci dijonské hořčice.