Polévka vyniká jemnou chutí a není tak ostrá jako většina thajských polévek.
Potřebujete:
✿ 1 lžíci oleje
✿ 1 šalotku
✿ 1 stroužek česneku
✿ 5 cm zázvoru
✿ 1 chilli papričku
✿ 200 g kuřecích prsou
✿ 4 žampiony
✿ 250 ml vývaru
✿ stonek citrónové trávy
✿ 2 lžíce rybí omáčky
✿ 1 lžíci třtinového cukru
✿ 400 ml kokosového mléka
✿ 1/2 limetky
✿ čerstvý koriandr
1. Šalotku a česnek nakrájejte najemno, oloupaný zázvor na tenké plátky, chilli papričku na kolečka, kuřecí maso na tenké nudličky a houby na plátky. Citronovou trávu naklepejte a rozpulte ji.
2. Na oleji orestujte šalotku, přidejte česnek a chilli a opékejte asi minutu. Přilijte vývar a kokosové mléko, přidejte citronovou trávu, zázvor a 10 minut vařte. Přidejte maso, houby, rybí omáčku, cukr a šťávu z limety.
3. Vařte ještě 5–8 minut, až maso změkne. Odstraňte citronovou trávu, dochuťte rybí omáčkou a limetkovou šťávou a nasekaným koriandrem.