Těstoviny bývají vždy po ruce a s rajčátky a bazalkou chutnají naprosto skvěle.
Potřebujete:
✿ 400 g těstovin
✿ 8 cherry rajčátek
✿ 3 jarní cibulky
✿ 2 lžíce rajské omáčky
✿ 10 lístků bazalky
✿ 2 lžíce česnekového oleje
✿ sůl, barevný pepř
✿ 50 g tvrdého sýru
1. Těstoviny uvařte v osolené vodě, podle návodu na obalu, al dente a sceďte je. Rajčata omyjte, nakrájejte na poloviny nebo na kousky, cibulku očistěte a nakrájejte na kolečka, lístky bazalky omyjte a nechte okapat. Sýr nastrouhejte.
2. V hrnci rozpalte olej, přidejte cibulku a orestujte ji. Pak přihoďte rajčátky, rajskou omáčku a za občasného promíchání restujte 2–3 minuty.
3. Do hrnce přisypejte scezené těstoviny, promíchejte a odstavte. Podávejte posypané lístky bazalky a trochou strouhaného sýru.