Tato obdoba slaného dortu pochází také z italské kuchyně. Jeho příprava není vůbec složitá, stačí koupit hotové listové těsto a dodat ostatní ingredience. Dá se jíst teplý i studený.
Potřebujete:
1 balíček listového těsta, 40 g másla, 50 g mouky, ¼ l mléka, 200 g sýru Gran Moravia, 2 vejce, 150 g hříbků nebo jiných hub, sůl
Postup:
Vyložte kulatou zapékací formu rozváleným listovým těstem.
V kastrolku rozpusťte máslo, přidejte mouku, špetku soli a vymíchejte zápražku. Přidejte horké mléko, nechte pár minut povařit do bešamelu a přidejte nastrouhaný sýr a na malé kousky nakrájené houby.
Z bílků vyšlehejte sníh, do připravené náplně vmíchejte žloutky a následně sníh. Směs nalijte na listové těsto a pečte v troubě na 180 °C asi 25 minut. .