Medium rare svíčková je se smetanovou omáčkou nejchutnější. Dnes si ji připravíme s jemnou houbovou.
Suroviny:
2 ks pravé svíčkové
1 hrst sušených hub
čerstvě namletý pepř
200 ml smetany ke šlehání
mořská sůl
olivový olej na restování
čerstvé bylinky na ozdobu
Postup:
Houby si na půl hodiny namočte do vlažné vody. Čerstvé houby samozřejmě máčet nemusíte. Svíčkovou si dobře osolte a hodně opepřete. Potřete ji olivovým olejem. Na pánvi si rozpalte asi dvě lžíce oleje a poté maso z každé strany orestujte.
Aby zůstalo medium rare a nebylo vysušené, obvykle postačí z každé strany restovat tři minuty.
Maso následně vyjměte a zabalte do alobalu a nechte aspoň pět minut odležet. Mezitím si do výpeku na pánvi přidejte houby a restujte čtyři až pět minut. Obsah pánve zalijte smetanou a pořádně promíchejte. Omáčku si opět podle chuti osolte a opepřete. Maso přelijte omáčkou a dozdobte čerstvou bylinkou, nejlépe petrželkou.
Náš tip
Nejlépe chutná s opečenými bramborami.