Švestky můžete smíchat se skořicovým cukrem.
Ingredience: 1 velký plech
Na těsto:
● 250 g hladké mouky
● 130 ml mléka
● 2 žloutky
● 60 g vlažného másla
● 50 g cukru
● ½ kostky droždí
● špetka soli
Na dohotovení:
● 500 g švestek
● 50 g másla
● 70 g hrubé mouky
● 70 g krupicového cukru
Postup:
Mléko zahřejte a dejte do něj lžičku cukru, mouky a droždí. Promíchejte a nechte vzejít kvásek. Do mísy prosejte mouku, vmíchejte špetku soli a cukr. Přidejte žloutky, máslo, kvásek a vypracujte těsto. Nechte ho v míse a přikryté nechte kynout v teple.
Mezitím dejte do misky máslo, mouku a cukr. Prsty propracujte, až vznikne drobivá směs. Drobenku dejte do mrazáku. Vykynuté těsto vyválejte a přendejte na plech. Navrch umístěte ovoce. Nakonec posypte koláč drobenkou. Pečte ho 30 min.
Příprava: 120 min
Cena za porci: 10 Kč