Oproti klasické vánočce je mnohem hutnější. Můžete ji připravit také jako jedlý dárek. Těsto rozdělte na 3 díly a připravte malé štóly, které zabalte do celofánu a obvažte stuhou.
Ingredience: na 1 štólu
● 500 g polohrubé mouky
● 150 g moučkového cukru
● 200 g másla
● 2 vejce
● 250 g měkkého tvarohu
● 1 prášek do pečiva
● 120 g mandlí
● 250 g rozinek
● 100 g kandovaného ovoce
● špetka soli
● 100 ml rumu
● moučkový cukr na obalení
Postup:
Mandle krátce svařte a pak z nich stáhněte slupky. Pak je nasekejte nahrubo a spolu s rozinkami je namočte v rumu. Do mísy nasypte mouku, cukr a promíchejte s práškem do pečiva a špetkou soli.
Přidejte pokrájené máslo, vejce, tvaroh, mandle s rozinkami namočené v rumu a kandované ovoce.
Vše důkladně promíchejte a vypracujte těsto. Trochu ho vyválejte na placku a dvakrát přehněte. Takto připravenou štólu vložte do trouby předehřáté na 180 0C. Pečte ji asi 40 minut. Poté ji ihned obalte v cukru. Štólu po vychladnutí zabalte do fólie a nechte ji pár dní uležet.
Příprava: 60 min
Cena za 1 štólu: 190 Kč