Suroviny na 6 porcí:
800 g srnčí kýty
100 g špeku
2 rajčata
2 ks červené papriky
4–5 červených cibulí
vývar
sůl
pepř
6 kuliček nového koření
majoránka
15 kuliček jalovce
1 bobkový list
200 ml světlého piva
1 brambora
Postup:
Maso očistíme, odblaníme a nakrájíme na kostky. Slaninu nakrájíme nadrobno. Cibule očistíme a nasekáme najemno. Rajčata s paprikou očistíme a nakrájíme na kousky. Do hrnce dáme rozehřát trochu oleje. Vsypeme špek s cibulí a společně restujeme.
Pak přidáme maso a důkladně jej ze všech stran osmahneme, aby se zatáhlo. Přidáme rajčata s paprikou, zaprášíme mletou paprikou, osolíme a opepříme. Přidáme jalovec, nové koření bobkový list, promícháme a chvíli vše dusíme ve vlastní šťávě.
Pak do guláše přidáme trochu vývaru, pivo a za občasného míchání dusíme, až maso změkne. Vývar přiléváme podle potřeby. Když je maso téměř měkké, guláš zahustíme strouhaným syrovým bramborem nebo suchým chlebem a povaříme.
Nakonec guláš dochutíme solí, pepřem, majoránkou a vyjmeme jalovec. Guláš podáváme nejlépe s čerstvým chlebem